opc_loader

Menu

Zeesla vlokken BIO 25 g

Artikelnr: 1646

Biologische zeesla, makkelijk te gebruiken smaakmaker, voor vele gerechten.  Nu in composteerbare folie! 

3,65
  •  Grootste assortiment Europees zeewier
  • ​ Biologisch gecertificeerd
  • ​ Gratis verzending vanaf 35,- in NL
  • ​ Levering in de hele EU

Ingredienten: 100% zeewier* (Ulva lactuca) *van biologische oorsprong

Herkomst: met de hand geoogst in de natuurlijke omgeving van het wier aan de kust van Galicie (Golf van Biskaje en Portugese wateren)

Zeesla. Ook al lijkt het er wel op, zeesla is geen familie van de gewone sla, maar dankt zijn naam aan de grote groene bladeren. Zoals de naam al zegt groeit het in de zee. En het is dus een wier, geen plant. Ulva is Latijn voor ‘moeras plant’, wat verwijst naar dit nederige, felgroene zeewier.

Wist je dat zeesla groeit op een ondergrond waar het zich aan vastklampt met het "houvast". Die ondergrond kan bestaan uit stenen,maar zeesla kan ook op schelpdieren groeien!

Smaak: Zeesla heeft een frisse en sterke smaak die lijkt op die van zuring, maar heeft ook wel iets spinazie-achtigs.

Gebruik: Eet zeesla vers met citroensap of in een groene salade. Rooster het in de oven op 95º en verkruimel het als smaakmaker in granen, soepen, salades. Voeg het toe aan vlees, vis, oesters en groenten. Of pak er vis mee in. Frituur het, of hak het fijn voor in een salade. Kook het samen met spinazie of fijngesneden kool. Eet het als snack, zoals nori of drink het als hete thee. Of sauteer zeesla in olijfolie en blus dit af met shoyu en gembersiroop. Gedroogd, in vlokken, kan het over patat gestrooid worden als extra smaakmaker. Zeesla wordt ook wel gebruikt in preparaten voor huidverzorging. Het wordt verder verwerkt in diervoeding, bijvoorbeeld voor aquariumvissen.

Het bevat hoge gehaltes eiwit, ijzer en calcium, het heeft een laag vetgehalte en is vezelrijk. Daarnaast bevat het mangaan, kalium, kiezelzuur en vitamine A,B en C. 

Recepten: Zeesla

Algemeen: de aanbevolen maximale dosering is ongeveer 5 gram gedroogd zeewier per dag.

AANVULLENDE INFORMATIE / ALLERGENEN

Bewaren op kamertemperatuur op een donkere en droge plaats. Eenmaal geopend, bewaar in een luchtdichte verpakking en consumeer vóór de ‘ten minste houdbaar tot’ datum die op de verpakking staat. 

Het zeewier kan sporen van week-, schaaldieren en vis bevatten en kan kleine natuurlijke materialen uit zee bevatten. De witte kleur die kan verschijnen op het zeewier is afkomstig van het zout in het zeewier en zorgt voor een natuurlijke conservering.

Composteerbaare folie

De composteerbare folie wordt gemaakt van cellulose uit hout. Doordat dit 100% composteerbaar is kan het product na gebruik weer als voeding dienen voor nieuwe gewassen volgens het cradle to cradle principe. De folie is stevig, olie-, vocht- en diepvriesbestendig, geschikt voor gebruik tot 40°C en heeft een heldere, transparante uitstraling. De folie die Porto Muiños gebruikt is een duurzaam alternatief voor milieubelastende plastic producten en zijn gecertificeerd voor composteerbaarheid, zowel industrieel als GFT,  volgens de EN13432, hetgeen betekent dat het volledig afbreekt tot CO₂ en water in een maximale periode van 12 weken

 

 

GEMIDDELDE VOEDINGSWAARDE PER 100 gram
Energie161 kcal / 667 kJ

Vetten

    waarvan verzadigd

0,5 g

0,2 g

Koolhydraten

   waarvan suikers

5 g

0 g

Vezels35 g
Eiwitten 17 g
Zout6,1 g

 

100 g gehydrateerd bevat  620 µg jodium (413 % RI)

Zeesla vlokken BIO 25 g heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Review plaatsen
Zeesla vlokken BIO 25 g
Review plaatsen

Meest recente reviews

Alternatieve artikelen voor Zeesla vlokken BIO 25 g

Laatst bekeken items