€4,95
Ingredienten: Carnaroli rijst (91%), wakame zeewier (Undaria pinnatifida) (4%), vis bouillon (zout, maltodextrine, smaakversterker -mononatriumglutamaat, dinatriuminosinaat-, vis poeder, vis extract, tarwe zetmeel, tarwe bloem, lactose , plantaardig eiwitextract, gistextract, ontvet soja meel, olijfolie, tomaat, ui, specerijen aroma's ( schaaldieren ), sesam en algen.
Herkomst: Het Atlantische zeewier in deze risotto rijst is met de hand geoogst in de natuurlijke omgeving van het wier aan de kust van Galicie (Golf van Biskaje en Portugese wateren)
Gebruik: Bereid volgens de aanwijzingen en eet het als voor- of hoofdgerecht. Heerlijk met mosselen en kokkels. Deze kunnen 3 minuten voor het einde van de bereiding worden toegevoegd. U kunt ook schaaldieren als garnalen of rivierkreeften, 2 minuten voor het einde van de bereiding toevoegen. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor bijvoorbeeld asperges met parmezaanse kaas als toevoeging om het geheel een Italiaans tintje te geven.
Verhit in pan 15 g (2 eetlepels) olijfolie, voeg de inhoud van de zak toe en laat 15 seconden sudderen. Voeg 800 g water toe (bij voorkeur heet) en kook op middelhoog vuur gedurende 15-18 minuten. Roer om aanbakken te voorkomen en voeg indien nodig meer water toe. Voeg een snufje zout toe, laat 1 minuut rusten en serveer.
Pairing : witte wijnen, gerijpt in eiken vaten, rose, mouserende wijnen
AANVULLENDE INFORMATIE / ALLERGENEN
Bewaren op kamertemperatuur op een donkere en droge plaats. Eenmaal geopend, bewaar in een luchtdichte verpakking en consumeer vóór de ‘tenminste houdbaar tot’ datum die op de verpakking staat.
Bij dagelijks gebruik is de maximaal geadviseerde hoeveelheid zeewier ongeveer 5 gram gedroogd per dag.
Bevat vis, gluten , producten op basis van vis, melkbijproducten ( lactose), soja , producten op basis van schaaldieren, sesam .
Kan sporen van weekdieren, ei en selderij bevatten en kan kleine natuurlijke materialen uit zee bevatten. De witte kleur die kan verschijnen op het zeewier is afkomstig van het zout in het zeewier en zorgt voor een natuurlijke conservering.
GEMIDDELDE VOEDINGSWAARDE
PER 100 G
Energie (kj / kcal)
1478 / 349
Vetten (g)
2
waarvan verzadigde vetzuren (g)
0,5
Koolhydraten (g)
72
waarvan suikers (g)
1,4
Vezels (g)
2,4
Eiwitten (g)
10
Zout (g)
2,4