opc_loader

Menu

Miso noodle soup spicy BIO 80 g

Artikelnr: 1416

Biologische Miso noodle soep met wakame, pittig.  Vegan, gluten - en suikervrij. Zonder conserveringsmiddelen en kunstmatige kleur - en smaakstoffen.

2,95 2,00
U bespaart: 32%
  •  Grootste assortiment Europees zeewier
  • ​ Biologisch gecertificeerd
  • ​ Gratis verzending vanaf 35,- in NL
  • ​ Levering in de hele EU

Ingredienten: Noedels gemaakt van bruinerijstmeel* en gierstmeel*, SOJA- zeewierpasta (miso* 94% [water, SOJA*, rijst*, zout] en wakame zeewier* 4%, wit SESAMZAAD*, chilipeper* 1%). *= biologisch

Ook verkrijgbaar in een naturel variant.

Smaak: Miso heeft een sterke hartig, zoute smaak. De umamiesmaak is afkomstig van het wakame zeewier. De pittige smaak is afkomstig van biologische chilipeper.

Beschrijving: De biologische Miso noodles soup original is een ode aan de heerlijke smaken uit de Aziatische keuken. Deze snelle en eenvoudige maaltijd is de perfecte manier om je smaakpapillen te verwennen. 

Wist je dat?  . Miso een traditioneel condiment is uit de Japanse keuken dat wordt vervaardigd door het fermenteren van sojabonen met zout en koji (de schimmel Aspergillus oryzae) en soms rijst, gerst, zeewier of andere ingrediënten.

Gebruik: Open het deksel half, voeg de sjabonenpasta toe met 350 ml kokend water, sluit het deksel en 5 minuten laten staan.

Bewaar: koel en droog

AANVULLENDE INFORMATIE / ALLERGENEN 

Bewaren op kamertemperatuur op een donkere en droge plaats. Eenmaal geopend, bewaar in een luchtdichte verpakking en consumeer vóór de ‘tenminste houdbaar tot’ datum die op de verpakking staat. 

Kan sporen van schaal, weekdieren en vis bevatten

GEMIDDELDE VOEDINGSWAARDEN PER 100 gram 

Energie

300 Kcal / 1251 Kj

Vetten
   waarvan verzadigd

3,8 g
0,27 g

Koolhydraten
   waarvan suikers

57  g
0 g

Vezels

3,3 g

Eiwitten

7,7 g

Zout

4,4 g

Wat is miso? 
Miso is een Japanse smaakmaker gemaakt van sojabonen, zout en koji. Koji is een fermentatiestarter vaak gemaakt van rijst, gerst of sojabonen zelf. Het mengsel wordt vervolgens enkele maanden, soms zelfs jarenlang, gefermenteerd, afhankelijk van de gewenste intensiteit van de smaak. Grappig genoeg heeft dit hele proces zijn oorsprong niet in Japan, maar eigenlijk in China, waar ze een manier zochten om sojabonen langer te bewaren. En zo ontdekten ze al snel dat fermentatie niet alleen hielp om de bonen te conserveren, maar ze ook nog eens lekkerder maakte. 


Hoe smaakt miso? 
Miso is echt een smaakbom! Het heeft een krachtige smaak en een intense geur. Het is de Japanse versie van een bouillonblokje. Het kost dan ook echt wel wat moeite om die diepe, complexe smaak te ontwikkelen; goede ingrediënten, een speciaal fermentatieproces en flink wat geduld is essentieel. Wat miso echt bijzonder maakt, is dat het niet alleen zoutig en aards is, maar ook die bijzondere “vijfde smaak”, genaamd umami, bevat. Umami is moeilijk te beschrijven, maar het is een diepe, hartige smaak met een beetje zoutigheid (en dat zonder vlees te gebruiken!). Umami staat erom bekend dat het een verzadigd en tevreden gevoel in de mond geeft. Zeg je Japanse keuken, zeg je: miso. 
Dit gevoel is te danken aan de aminozuren die tijdens het fermentatieproces worden geproduceerd. Naast dit gevoel ontstaat er ook ‘’kokumi’’ wanneer je miso gebruikt in je gerechten. Kokumi is een smaaksensatie die we ‘’smaakvolheid’’ noemen. Het zorgt ervoor dat andere smaken langer in de mond blijven hangen. 

Leuk weetje over miso! 
Het gebruik van miso gaat millennia terug in Japan. In het jaar 701 gebruikte keizer Mommu het zelfs om handel en belastingen te reguleren. De traditionele bereidingswijze van de pasta werd al snel verheven tot een ware kunstvorm
 

Miso noodle soup spicy BIO 80 g heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Review plaatsen
Miso noodle soup spicy BIO 80 g
Review plaatsen

Meest recente reviews

Alternatieve artikelen voor Miso noodle soup spicy BIO 80 g

Laatst bekeken items