€3,65
Ingrediënten: 100% zeewier* (Wakame/Undaria pinnatifida) *van biologische oorsprong Herkomst : met de hand geoogst in de natuurlijke omgeving van het wier aan de kust van Galicië (Golf van Biskaje en Portugese wateren) Wakame heeft een olijfgroene tot bruine kleur, met een rubberachtig, lang, glad, enkelvoudig blad met golvende randen, die tot bijna twee meter in lengte kan groeien. Wakame is een tweejarige plant en wordt geoogst in het vroege voorjaar tot aan de zomer. Enkel het middengedeelte van het blad wordt gebruikt, omdat de stengelbasis zeer hard is. Wist je dat wakame in het Japans 'jong meisje betekent. Het wier is vernoemd naar jonge Japanse zeewieroogsters en naar de gracieuze manier waarop de zeeplant in de oceaan door de stroming danst. Wakame heeft een delicate en zoete smaak met een zuiver aroma; je proeft de zee, net als bij oesters. Gebruik: Eet wakame geweld of gemarineerd in soepen, stoofpotten, ovengerechten. Gebruik het geroosterd uit de oven als smaakmaker over bijvoorbeeld de salade. Bak/ frituur of stoom de wakamé. (olie goed heet laten worden). Strooi het geweekt of gedroogd over je eitje of op je boterham met kaas. Pak er vis mee in en laat het vervolgens in de oven garen. Of gebruik het als wrap voor andere ingrediënten. Je kan wakame vlokken ook, ongeveer 2 minuten voor het einde van de kooktijd, toevoegen aan je kookvocht en meekoken met je groenten, rijst, quinoa en noedels . Afgieten en lekker mee eten. Hoe makkelijk kan het zijn! Let wel op dat je niet teveel gebruikt want wakame zet uit i.c. m. met vocht. Het krijgt zijn oorspronkelijke structuur weer terug. Smaak: Wakame heeft een delicate en lichtzoete smaak met een zee aroma; je proeft de zee, net als bij oesters. Met WakameNL proef je umami (de 5 e smaak). Textuur : licht vlezig en vezelachtig Geweekt (ca 10 minuten) : toe te voegen aan salade, soepen of als bijgerecht Geroosterd of gebakken: roerbakken in diverse gerechten, ook als kruiderij te gebruiken Gekookt (ca 5 minuten): te combineren met vis, schaal- en weekdieren. Ook toe te voegen aan salades, eigerechten, kroketten, burgers, rijst en pasta Wakame is een rijke bron van calcium. Ook rijk aan vitamine B en de vitaminen A, C en K. Hoge concentraties eiwit, ijzer, magnesium, jodium, natrium, chroom, zink, fosfor en kalium. Recept: Wakame Algemeen: de aanbevolen maximale dosering is ongeveer 5 gram gedroogd zeewier per dag . AANVULLENDE INFORMATIE / ALLERGENEN Bewaren op kamertemperatuur op een donkere en droge plaats. Eenmaal geopend, bewaar in een luchtdichte verpakking en consumeer vóór de ‘tenminste houdbaar tot’ datum die op de verpakking staat. Het zeewier kan sporen van week-, schaaldieren en vis bevatten en kan kleine natuurlijke materialen uit zee bevatten. De witte kleur die kan verschijnen op het zeewier is afkomstig van het zout in het zeewier en zorgt voor een natuurlijke conservering. Composteerbaare folie De composteerbare folie wordt gemaakt van cellulose uit hout. Doordat dit 100% composteerbaar is kan het product na gebruik weer als voeding dienen voor nieuwe gewassen volgens het cradle to cradle principe. De folie is stevig, olie-, vocht- en diepvriesbestendig, geschikt voor gebruik tot 40°C en heeft een heldere, transparante uitstraling. De folie die Porto-Muiños gebruikt is een duurzaam alternatief voor milieubelastende plastic producten en zijn gecertificeerd voor composteerbaarheid, zowel industrieel als GFT, volgens de EN13432, hetgeen betekent dat het volledig afbreekt tot CO₂ en water in een maximale periode van 12 weken GEMIDDELDE VOEDINGSWAARDE PER 100 gram Energie 184 kcal / 771 kJ Vetten waarvan verzadigd 2,5 g 0,3 g Koolhydraten waarvan suikers 5,7 g 0 g Vezels 41 g Eiwitten 14 g Zout 13 g 100 g gehydrateerd bevat 13423 µg jodium (2282% RI)