Biologisch Iers sea moss poeder, ook wel carrageen of Iers mos poeder genoemd, op vele manieren te gebruiken. Het wordt ook wel zeemos genoemd.
Ingredienten: 100% zeewier: Iers sea moss (Chondrus crispus/Iers mos/carrageen)* *van biologische oorsprong.
Herkomst: Ierland
Iers sea moss is een superfood boordevol mineralen en antioxidanten. Het is rijk aan eiwit, jodium, ijzer, natrium, fosfor, magnesium, calcium, koper, zwavel, vitamine A, C en carrageen. In totaal bevat het 15 van de 18 voor de mens essentiële mineralen,
Smaak: licht naar schaaldieren
Meer informatie over Iers sea moss vind je bij dr. Sebi ; Wat is Sea moss?
Of anders bij Dr Jetske Ultee over huidverzorging
Gebruiksaanwijzing: Voeg 1 theelepel (ca 4 gram) poeder toe aan je eten, shake of smoothie of warme drank. Of maak er een gel van (zie recept).
Wist je dat je Iers sea moss ook kunt gebruiken als bindmiddel voor soepen en sauzen of taarten, maar tevens, in gelvorm, als gezichts- en haarmasker om de huid te hydrateren?
Recept: Gel maken van sea moss poeder.
De poeder is klaar voor gebruik.
Neem 25 gram sea moss poeder en doe het in een pan.
Voeg 500 ml water toe en laat 30 minuten weken.
Breng het geheel aan de kook terwijl je af en toe roert, 1 a 2 minuten aan de kook houden.
Blendeer het geheel tot een gladde gel ontstaat.
Voor een extra vitamine boost, smaak en geur kan je citroensap/sinaasappelsap toevoegen tijdens het blenderen.
Doe het in een afsluitbare pot en laat het afkoelen en zet het in de ijskast. Het zal dan nog iets meer indikken.
Houd er wel rekening mee, wanneer je vocht van iets anders toevoegt je minder water gebruikt.
Mocht je een dikkere gel willen, gebruik dan meer zeewier of minder water.
Tip: Zie hier hoe je met ook met andersoortige Sea moss (o.a.Mastocarpus stellatus) kun je gel maken.
Gemiddelde voedingswaarde per 100 gram
Energie: 686 kJ / 167 kcal
Vetten: 0,4 g
waarvan verzadigd: 0,3 g
Koolhydraten: 53 g
waarvan suikers: <0,1 g
Eiwit: 9,18 g
Zout: 1,94 g