“Er moet wel iets raadselachtig heiligs zijn aan zout. Het zit in onze tranen en in de zee.”
– Khalil Gibran, Libanees-Amerikaanse dichter
Ingrediënten: Zeezout (90%), gedroogd zeewier (10% dulse/Palmaria palmata, zeesla/Ulva sp., nori/ Porphyra sp.)
Herkomst: Verrassende mengeling van Keltisch zeezout uit Guerande met biologisch zeewier uit Bretagne (dulse, zeesla, nori).
Smaak: Rijk aan kleur, smaak en geur.
Gebruik: Dit zeer mineraalrijke Keltische grove zeezout met biologisch zeewier is een smaakmaker voor veel gerechten. Heerlijk over sla, sauzen, ei, aardappels en groente, maar ook als marinade voor vis bijvoorbeeld. Deze 100% natuurlijke smaakmaker is heerlijk bij visgerechten in handige zoutmolen. En als zoutwateroplossing ook ideaal als aanvullend mineralencomplex.
"Sel gris" is niet alleen voor menselijke consumptie geschikt. Ook dieren hebben baat bij extra mineralen door toevoeging van dit keukenzout aan het voer of het drinkwater. Of gebruik het als bemesting voor kamer- of tuinplanten of om de grond te mineraliseren. Zelfs als tandpasta wordt Sel gris toegepast.
Zeewier bevat veel waardevolle vitaminen en mineralen, plantaardige eiwitten en vezels. Het is tevens een belangrijke bron van jodium. Hierdoor heeft het zeewier een sterk ontgiftende werking. Bio certificering zorgt voor strikte voorwaarden bij de oogst. Het zeewier wordt regelmatig getest op zware metalen en andere ongewenste verontreinigingen en is gedroogd bij lage temperatuur, waardoor de waardevolle samenstelling intact is gebleven.
De zoutmolen heeft twee maalstanden: grof en fijn. Standaard is de korrel ingesteld op fijn, maar door het maalwerk uit te trekken, is het ook mogelijk om de korrel wat grover in te stellen.
Bewaren op kamertemperatuur op een donkere en droge plaats. Eenmaal geopend, bewaar in een luchtdichte verpakking en consumeer vóór de ‘ten minste houdbaar tot’ datum die op de verpakking staat.
Allergenen: Kan sporen van schaaldieren bevatten